Ποιήεσσα Ρόδος-2ο Πειραματικό Ρόδου

Ποιήεσσα Ρόδος-2ο Πειραματικό Ρόδου
Μεσαιωνική Πόλη

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Ανάδειξη του τόπου μου- Εναλλακτικές μορφές τουρισμού

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ! 
ΧΩΡΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ


Η πρώτη σύντομη στάση γίνεται στην Ελεούσα όπου μπορεί κανείς να δει το Σανατόριο, το κύριο νοσηλευτικό ίδρυμα για τη νοσηλεία ασθενών με φυματίωση στα Δωδεκάνησα           (1947-1970). Τα κτίρια εκεί είναι ιταλικά του οικισμού υλοτόμων CampoChiaro.


Μετά από μια διαδρομή μέσα στο καταπράσινο τοπίο εμφανίζεται το χωριό Απόλλωνα. Εκεί αξίζει μια επίσκεψη στον συνεταιρισμό γυναικών και μια δοκιμή στο πώς φτιάχνεται το    “ μελεκούνι”, με μέλι, σουσάμι, κανέλα και διάφορα άλλα μυρωδικά.
Περπατώντας μέχρι το λαογραφικό μουσείο του χωριού βλέπει κανείς τα κεντήματα, τις κορνίζες, τις παραδοσιακές στολές, τα εργαλεία από τη ζωή και την καθημερινότητα των παλιών Ροδίων.
Με το λεωφορείο ακολουθεί η άνοδος στο καταπράσινο δάσος του προφήτη Ηλία, στο ξενοδοχείο Έλαφος, ένα ξενοδοχείο αλπικού στιλ. Εκεί τα παιδιά παίζουν στην παιδική χαρά, κάνουν ποδήλατο, οι μεγάλοι ανάβουν κεράκι στο ξωκλήσι, βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες και κυρίως πίνουν έναν καφέ σε ένα απίστευτης φυσικής ομορφιάς τοπίο.

Μια σύντομη στάση στον Άγιο Νικόλα Φουντουκλί, έναν ναό του 14ου- 15ου αιώνα με πολλές εικονογραφικές ιδιαιτερότητες είναι απαραίτητη.